Oldalak

2009. december 26., szombat

Szerződés - termőföld


Termőföld adásvétele
amely létrejött egyrészről: ………………………………………………………………..(név), 

született: ………………………………………, 

anyja neve: …………………………………, 

lakóhelye: ……………………………………..., 

szig.sz.: ……………………………………., (a továbbiakban Eladó), másrészről: ………………………………………………………………………………..(név), 

székhelye: ………………………………………., adószáma: ……………………………….., 

(a továbbiakban Vevő) között az alulírt napon és helyen, az alábbi feltételekkel: 

1./ Eladó eladja, Vevő pedig megveszi az Eladó kizárólagos tulajdonát képező, az ingatlan- nyilvántartásban a(z) ……… sz. tulajdoni lapon, ………………………. helyrajzi számon nyilvántartott, …………. m2 területű, …………… AK értékű , külterületi, szántó művelési ágú ingatlant megtekintett állapotban. 

2./ Szerződő felek a vételárat ………………… Ft-ban, azaz ……………………………… forintban határozzák meg. 

3./ Vevő a vételárat a jelen szerződés aláírásakor teljes egészében kifizeti az Eladónak. A vételár hiánytalan átvételét Eladó e szerződés aláírásával elismeri és egyben nyugtázza. 

4./ Vevő a jelen szerződés aláírásával, a mai napon birtokba veszi az ingatlant, e naptól szedi annak hasznait és viseli annak terheit. 

5./ Vevőnek tudomása van arról, hogy az 1. pontban megjelölt ingatlant a szomszéd (x …. település, ……. sz. tulajdoni lapon, ………. hrsz. alatt felvett ingatlan tulajdonosa javára átjárási szolgalom terheli. 

6./ Eladó feltétlen szavatosságot vállal az 1. pontban meghatározott ingatlan per-, teher- és igénymentességéért, kivéve az 5. pontban meghatározott átjárási szolgalmat. 

7./ Eladó ezennel feltétel nélkül hozzájárul ahhoz, hogy az 1. pontban meghatározott ingatlanra nézve a tulajdonjog Vevő javára adásvétel jogcímén minden további megkérdezés nélkül az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzést nyerjen. 

8./ Vevő kijelenti, hogy magyar állampolgár, és a termőföld tulajdonjogának megszerzésével kapcsolatos korlátozás alatt nem áll. 

9./ A jelen szerződés megkötésével kapcsolatos költségek, a vagyonátruházási illeték, a tulajdonjog bejegyzésével kapcsolatos illeték és egyéb költség, az ügyvédi költség a Vevőt terheli. 

10./ A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, valamint a termőföldről szóló törvény rendelkezései az irányadók. 

11./ Felek kijelentik, hogy ismertek előttük a termőföldről szóló törvény elővásárlási jogra vonatkozó rendelkezései, és szerződési nyilatkozatukat ennek megfelelően tették. 

12./ Szerződő felek jelen szerződést akaratukkal mindenben megegyezőnek tartják és jóváhagyólag aláírják. 

Kelt: ……. év, ………….. hó, ………. nap …………………………………… ……………………………………. 

Eladó :

 Vevő :

 Előttünk mint tanúk előtt: 

1. Név : ………………………… 2. Név : …………………………….. 

Lakcím: …………………….. Lakcím: ……………………. ……………………………… 

……………………………… „Ellenjegyzem”: …………………………………. 

ügyvéd 

Kelt: P.H.

Nincsenek megjegyzések: