Oldalak

2009. december 26., szombat

Szerződés - állat

Adásvételi szerződés (szarvasmarha) 

amely létrejött egyrészről ............................................................... (név), anyja neve: ..................................., lakóhelye: ........................................................ (a továbbiakban Eladó), másrészről ............................................................... (név), anyja neve: ......................................, lakóhelye: .............................................. (a továbbiakban Vevő) között az alulírt napon és helyen az alábbi feltételekkel: 

1. Eladó eladja, Vevő pedig megveszi az Eladó kizárólagos tulajdonát képező, ........ éves, .............. nevű, .............. fajtájú,........... színű, ........................ egyedi jelölésű szarvasmarhát, amelynek a tulajdonjogát Eladó a ............. sorszámú marhalevéllel igazolja. 

 2. Eladó kijelenti, hogy az adásvétel tárgya, .......... nevű szarvasmarha egészséges. 

3. Szerződő felek a vételárat ....... Ft-ban, azaz ....................... forintban határozzák meg. 

4. Vevő a vételárat a jelen szerződés aláírásakor teljes egészében kifizeti az Eladónak. A vételár hiánytalan átvételét Eladó e szerződés aláírásával elismeri és egyben nyugtázza. 

5. Vevő a szerződés aláírása után, a vételár teljes kifizetésével egyidejűleg azonnal jogosult az 1. pontban meghatározott szarvasmarhát birtokba venni és azt haladéktalanul elszállítani. Vevő a jelen szerződés aláírásával elismeri, hogy a szarvasmarhát átvette. 

 6. Eladó feltétlen szavatosságot vállal az 1. pontban meghatározott szarvasmarha per-, teher- és igénymentességéért. 

7. Eladó a szarvasmarha tulajdonjogában bekövetkezett változást köteles a jelen adásvételi szerződés megkötésének és az állat tulajdonjoga átruházásának helye szerint illetékes jegyzőnél bejelenteni. 

8. A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadók. 

9. Szerződő felek a jelen szerződést akaratukkal mindenben megegyezőnek tartják és jóváhagyólag aláírják. 

Kelt: ……………………………… ............................................. ............................................. 

Eladó 

Vevő 

Előttünk mint tanúk előtt: 

Név: ………………………………….. Lakcím: ………………………………………………. 

Név: ………………………………….. Lakcím: ……………………………………………….

Nincsenek megjegyzések: