Oldalak

2010. november 8., hétfő

Figyelem: Módosuló támogatás benyújtási határidők...

Agrártámogatások: új kertészeti, öntözési és energiaültetvény-telepítés

Megváltoztatta az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) finanszírozott kertészetkorszerűsítési, öntözési-meliorációs és energiaültetvény-telepítési támogatási kérelmek benyújtási határidejét a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). Az energiaültetvények tulajdonosai ezentúl saját felelősségükre az eddigieknél korábban is megkezdhetik beruházásaikat.

Az eddigi április 1.- május 2. közötti időpontról március 1.-31.-re változtatta a VM egy rendeletmódosítással a kertészeti korszerűsítésekre vonatkozó támogatási kérelmek beadási határidejét. Ugyancsak módosult az öntözési, meliorációs és vízgazdálkodási támogatások igénylése, mivel ezeket szeptember 1.-október 1. helyett a jövő évtől május 1-31. között kérelmezhetik a piaci szereplők. A beruházóknak mindkét támogatási típusnál az igénylésekhez csatolniuk kell az ügyféltípushoz, a pontozáshoz, a megvalósítási helyhez, illetve a célterületenkénti kiadásokhoz és támogatásokhoz kapcsolódó adatokat is a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) számára.
A rendeletmódosítás szerint a VM változtatott a lágy és fás szárú energiaültetvények támogatási feltételein is. A piaci szereplők a beruházásokat eddig legkorábban a támogatott kérelmek benyújtási évének januárjától kezdették meg, mostantól viszont lehetőségük nyílik arra, hogy a műveleteket – saját felelősségükre – a beadás előtti évben is megindíthassák. Emellett a beadási határidők 2011-től mindkét jogcímnél október1.-november 15.-re változnak az eddigi november 1.-január 15. közötti időpont helyett.
(f: Agromonitor.hu)

Nincsenek megjegyzések: