Oldalak

2010. január 1., péntek

Könyvajánló


Dr. Birkás Márta: Talajművelés a fenntartható mezőgazdaságban
A szerző célja bemutatni azokat a talajhasználati, gyomszabályozási, trágyázási , talajművelési módszereket, lehetőségeket, melyekkel a szántóföldi növénytermesztés a fenntartható gazdálkodás elveivel összhangban biztonságosan végezhető. A talajművelés tudomány a szélsőséges időjárási körülmények között olyan talajállapot kialakítására ad megoldást, mely a növénytermesztés biztonságának növelésével a megélhetést szavatoló kultúrkörnyezetet teremt a szántóföldeken, eleget téve a környezetkímélő elveknek.
Dr. Gyuricza Csaba: Szántóföldi talajhasználati praktikum
A könyv a szántóföldi talajhasználat gyakorlati vonatkozásait tárgyalja. Segítséget ad a talajművelés minősítéséhez, a legfontosabb kártevő gyomfajok meghatározásához. Gyakorlati példákat ismertet a vetésforgók összeállításához valamint a növények igényéhez és a talaj aktuális tápanyagtartalmához igazodó tápanyag-kijuttatás módszereit mutatja be.
Gyuricza Csaba: A szántóföldi talajhasználat alapjai
A Kertünk növényei című sorozat kötete ez a szép kivitelű szakkönyv, amit bátran ajánlunk minden földműveléssel foglalkozó olvasónknak. Közérthetően, világosan fogalmazva foglalkozik a veteményes kert megtervezésével, a kert művelése során használatos eszközök ismertetésével, a munkafolyamatok okszerű felsorolásával és a termesztett növények bemutatásával. A szöveges részek mellett található fényképfelvételek nagyban megkönnyítik az olvasottak megértését, egyben nagyszerű kiegészítői is a kiadványnak.

Nincsenek megjegyzések: