Oldalak

2010. szeptember 27., hétfő

Online kereskedelem...

Online kereskedelem: újításon gondolkodik az EU

Az Európai Parlament támogatja azt a képviselői javaslatot, hogy speciális logóval jelezzék az EU-ban a megbízható internetes boltok honlapját. A logótól azt várják, hogy fellendíti a biztonságos, minőségi áruk kereskedelmét, és ezzel segíti a digitális belső piac kiépülését.

Az EP a héten nagy többséggel támogatta egy néppárti spanyol képviselő ezzel kapcsolatos kezdeményezését. A megbízhatósági logós javaslatot beépítik majd a készülő új fogyasztóvédelmi direktívába. Napirendre tűzik ezt az ötletet abban a vitában is, amelyet az EU-s online vásárlói jogokról nyitnak majd.

A spanyol képviselő javaslata szerint a logó használatát a Bizottság ellenőrizné. A támogatók szerint a biztonsági logó a vásárlók és az eladók számára is lehetővé tenné az online kereskedelem jobb kihasználását.

Ugyanebben a vitában a képviselők sürgették a külföldiekkel szembeni diszkrimináció megszüntetését is. Számos online bolt ugyanis nem hajlandó megrendelést elfogadni más EU-tagállamban élő vevőtől.

A megbízhatósági logóval kapcsolatban vannak persze kételyek is, sokan attól tartanak, hogy a jelet hamisítani fogják.(f:infokomm)

Nincsenek megjegyzések: