Oldalak

2010. szeptember 24., péntek

Szakmai konferencia...

Szakmai konferencia a vidék jövőjéről
A III. Magyar Vidék Napja rendezvényének keretein belül több előadást is meghallgathatnak a résztvevők, elsősorban az Új Széchenyi Terv vidékfejlesztési vonatkozásairól, a helyi termékek feldolgozásának és közvetlen értékesítésének új megközelítéséről, illetve a vidéki közszolgáltatások megújításának lehetőségeiről.

A Vidékfejlesztési Minisztérium, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, a Magyar Nemzet Vidéki Hálózat, továbbá a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet rendezésében életre hívott konferencia 2010. szeptember 24-én 9:30 órától kerül megrendezésre a budapesti Vajdahunyadvárban.

Az előadások során a vidékpolitika változásain túl a résztvevők képet kaphatnak a vidékfejlesztési stratégiákról is, továbbá megismerhetik az Új Széchenyi Terv vidékfejlesztési vonatkozásait, és a helyi termékfeldolgozás és közvetlen értékesítés új irányvonalait.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a konferencia részeként kamara-kiállításon a hét régió helyi termelői, szakemberei és iparművészei is bemutatkoznak.

Az előadók között részt vesz V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár, Arthur Lawniczak, a lengyel Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára is, továbbá Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, aki egyúttal a konferencia fővédnökeként is szerepel. (f:sikeres.hu)

Nincsenek megjegyzések: