Oldalak

2010. augusztus 23., hétfő

Könyvajánló...

Szabó Bernadett: A falusi turizmus helyzete és gazdasági kérdései

Amint az ország gazdaságának számos egyéb területén, az agrárgazdaság fejlődésének szempontjából is jelentős fordulatot jelentett az Európai Unióhoz történő csatlakozásunk. A vidékfejlesztés égető kérdése a hazai gazdaságpolitikának, amelyben a szakértő szerzőgárda a falusi turizmust és a biotermelést tartja kiemelten fontosnak - e témakör tárgyalásának szentelték kötetüket.

A szemléltető diagramokkal, statisztikai táblázatokkal és egyéb fontos, tényszerű információkkal kiegészített kötet írásai a falusi turizmus helyzetét és szükségességét mutatják be, amit néhány - konkrét területet, vagy tájegységet ismertető - esettanulmány, illetve a falusi vendéglátás gazdasági értékelése követ. A javaslatokkal, a felhasznált irodalom jegyzékével és képmelléklettel záródó tanulmánykötet utolsó tanulmánya a falusi turizmus és a mezőgazdasági tevékenységek kapcsolatát tárja fel.

A kiadvány a felsőoktatásban résztvevők mellett segítséget jelenthet az önkormányzatok érintett területein dolgozóknak, idegenforgalmi szakembereknek.

Nincsenek megjegyzések: