Oldalak

2010. augusztus 23., hétfő

Könyvszemle...

Ernyei György - Bánáti Diána - Sipos László: Élelmiszerbiztonság és élelmiszer-biztonság menedzsment

Fejezetcímek:
Élelmiszerbiztonság alapjai
Élelmiszerbiztonság szabályozás alapelvei
Szabályozás és döntéshozatal az EU-ban
Magyar élelmiszerjog és szabályozás
Élelmiszerbiztonsági menedzsment
Az élelmiszerbiztonság menedzsment funkciói és költségei
Élelmiszerbiztonság irányítási rendszerei

Dr. Molnár Pál - Pallóné Dr. Kisérdi Imola - Dr. Vajda László : XIX. Élelmiszer- és Agrárgazdasági Világfórum Budapesten.

A Nemzetközi Élelmiszer- és Agrárgazdasági Szövetség (IAMA) a XIX. Élelmiszer- és Agrárgazdasági Világfórumot és Szimpóziumot 2009. június 20-23. között Magyarországon, Budapesten az EOQ MNB helyi szervező teljes körű bekapcsolásával rendezte meg. Így először került sor az IAMA Világfórumok közel 20 éves történetében, hogy Közép-Európában, nevezetesen annak szívében, Budapesten tartották ezt a kiemelkedő rendezvényt.

A rendezvénysorozat vezérgondolata, mottója „Globális kihívások – lokális válaszok” jól tükrözte az elvárásokat. A Világfórumra meghívást kaptak a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatok, a kapcsolódó bankok és egyes élelmiszerkereskedelmi láncok vezetői, a tudományos szervezetek és neves egyetemek jeles képviselői.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával egy könyv készült, amely összefoglaló jelleggel tartalmazza a több, mint 200 előadás és poszter közel 10000 oldalas anyagának legfontosabb mondanivalóját.

Nincsenek megjegyzések: