Oldalak

2010. szeptember 22., szerda

Jobbkéz/balkéz?!...

Fiatal gazdák támogatása: egy férfi, három eset
Írta: Agromonitor.hu
2010. szeptember 22. szerda, 10:40

Van olyan pályázó, aki háromféle határozatot is kapott a kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH) az induló fiatal gazdák pályázatainak felülvizsgálata során. Egy darvasi fiatalember például májusban nyert, augusztusban vesztett, szeptemberben pedig ismét nyert tíz és félmillió forint támogatást. Mint ismert, a fiatal gazdák pályázatait a korábbi pontozásokkal kapcsolatos észrevételek és állampolgári bejelentések alapján vizsgálták felül, de a kizárt termelők pereket indíthatnak az intézkedés miatt.

Különféleképpen pontozta egy korábban nyertes, később pedig vesztesnek nyilvánított darvasi induló fiatal gazda pályázatát az MVH, de a gazda végül nyert, csak azt nem érti, mi történt – hangzott el a Magyar Rádió Hajnal-Táj című műsorában. Az események nyomán már három támogatási határozata is van a fiatal gazdának: májusban nyertesnek, augusztusban vesztesnek, szeptemberben pedig ismét nyertesnek nyilvánította a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
Nagy Gábor annak idején induló fiatal gazda támogatásra nyújtott be igényt és üzleti tervet, a bíráló hivatal ugyanazt a pályázatot pontozta - immár harmadik alkalommal. A darvasi termelő örül, hogy mégis nyert, de most már csak akkor kíván hozzákezdeni a fejlesztésekhez, ha a megítélt támogatás megérkezett a számlájára – hangzott el a műsorban

Nincsenek megjegyzések: