Oldalak

2010. szeptember 21., kedd

Támogatás differenciálás...

Figyeljen oda, januártól már csak 10 % lesz a támogatás!

Budapesten tervezett beruházásaikhoz a magyar vállalkozások 2011. január 1-től már csak maximum 10% európai uniós, illetve úgynevezett társfinanszírozott támogatást kaphatnak - figyelmeztet az M27 ABSOLVO finanszírozási tanácsadó.

A főváros fejlettségi szintje nem indokolja a magasabb támogatási arányt, a regionális támogatási térkép (N 487/2006-os határozat) szerint Budapest uniós szintű összehasonlításban „Gazdasági fejlődés" besorolású régiónak számít.

A fővárosi cégeknek érdemes elgondolkodni azon, hogy a jelenleg Közép-magyarországi Operatív Programban rendelkezésre álló pályázati kiírásokon még 2010 őszén induljanak, hiszen idén a támogatás maximuma még 25%. A kisebb, néhány milliós beruházások támogatását biztosító pályázati kiírás határidejét nemrég október 4-ig meghosszabbították, így ez az utolsó lehetőség, hogy a vállalkozások gépek, berendezések, eszközök beszerzéséhez több támogatást kaphassanak. A beruházási projekteket két évre lehet előre tervezni, a pályázatok elbírálása egy egyszerűbb, automatikus eljárásban történik.(f:piacesProfit.hu)

Nincsenek megjegyzések: