Oldalak

2010. augusztus 14., szombat

HÍR-es Íznapok...

HÍR-es Íznapok a városligeti Vajdahunyadvárban
2010. augusztus 28-29.
Különleges történeti íz-utazás és színes műsorok várnak augusztus utolsó hétvégéjén (2010. augusztus 28-29. szombat-vasárnap, 10.00-19.30 között), a városligeti Vajdahunyadvárban, az immár második alkalommal, hagyományteremtő céllal az AMC rendezésében sorra kerülő HÍR-es Íznapok látogatóira.

A látványos rendezvény fő célja a VM és az AMC Hagyományok - Ízek - Régiók magyar élelmiszergyűjteményében szereplő különleges alapanyagok és termékek ismertebbé tétele, terjesztésük támogatása.

Egy nemzet jövőjét saját hagyományainak ismerete, tisztelete és ápolása is meghatározza. E gondolat jegyében a HÍR-es Íznapokon az olyan különleges, kifejezetten regionális, hagyományosan magyar termékek kapnak főszerepet, mint a különféle ízesítéssel készített kenyérlángos, kürcsi őskalács, rétes, mézeskalácsok, kecskesajtok, gomolyák, csigatészta, lebbencs- és száraztészták, különféle mézfajták, aszalványok, valamint friss gyümölcsök és zöldségek, ízes magyar pálinkák, régi magyar sörök, ürmös borok és gyümölcsitalok.

Ezen a színes és vidám hétvégén a Városligetben mindezen termék megkóstolható, sőt, egyes specialitások készítése a helyszínen meg is tekinthető. A múzeum oldalában felállított színpadon olyan látványos, az esemény jellegéhez igazodó produkciókkal várják az érdeklődőket, mint népzene és -tánc, koncert és különféle HÍR-es vetélkedők. Igazi családi programhoz illően a szervezők a kicsikről sem feledkeztek meg, a gyermekek számára vásári bábjáték, mesemondás, játszóház, arcfestés, ugróvár és kézműves foglakozások valamint gondoskodnak a tartalmas hétvégi kikapcsolódásról. A Múzeum főbejáratával szemben felállított pavilonban hagyományos magyar ételeket vásárolhat a fogyasztó közönség.

A rendezvényt az Agármarketing Centrum szervezésében a városligeti Vajdahunyadvár reneszánsz udvarán, a Jáki kápolna és kolostori kerengő melletti területen láthatják, kereshetik fel az érdeklődő ínyencek.
Forrás: VM - Sajtóiroda

Nincsenek megjegyzések: