Oldalak

2010. augusztus 6., péntek

Vidékfejlesztési programok...

Újrainduló vidékfejlesztési programok
gazdakor.szie.hu | 2010.08.06

Egyre több információ áll rendelkezésre a Kormány és a Vidékfejlesztési Minisztérium által tervezett mezőgazdasági és vidékfejlesztési prioritásokról. A közeljövőben ismét megnyitják a fiatal gazdák induló támogatását - nagyobb forráskerettel. Újraindul az AKG program és az élelmiszer-feldolgozás támogatása is.
Dr. Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Haszon - Agrár Magazinnak nyilatkozva kiemelte, hogy a generációváltás, valamint a hatékony és minőségi termelés támogatása a minisztérium kiemelt céljai közt szerepel.
A generációváltást hivatott szolgálni a nagyobb forráskerettel újra kiírásra kerülő fiatal gazdák induló támogatása, a gazdaság átadásának megkönnyítése és a demográfiai földprogram.
Az élelmiszer-feldolgozás támogatásával az exportlehetőségek mellett a hazai és helyi piac jelentőségét kívánják erősíteni.
Bár az AKG program a közelmúltban nyílt meg, a Kormány és a Vidékfejlesztési Minisztérium a források átcsoportosításával és a feltételek átdolgozásával lehetőséget szeretne adni az új belépők csatlakozására, hiszen a minőségi termelés eléréséhez elengedhetetlen a foglalkoztatás és a környezetvédelem előtérbe helyezése.

Nincsenek megjegyzések: