Oldalak

2010. szeptember 16., csütörtök

OTP - pénzügyi megoldások...

Pénzügyi megoldások kis- és középvállalatok számára
A legnagyobb hazai hitelintézet a kis- és középvállalkozások sokoldalú igényeihez igazodó szolgáltatásokat nyújt. Speciális számlacsomagok és teljes körű banki termékpaletta mellett komplex finanszírozási megoldásokat kínál, melyből az alábbiakban néhányat kiemelünk.

■ A készletfinanszírozásra igénybe vehető folyószámlahitel, illetve rulírozó forgóeszközhitel segíti a vevők azonnali kiszolgálását, a forgalom növelését, a termelés finanszírozását úgy, hogy összege mindig a pillanatnyi hitelszükséglethez igazodik.

■ A rövid lejáratú hitelek mellett a bank éven túli finanszírozási megoldásokat is kínál a vállalkozásoknak forint és deviza alapon. Beruházási, fejlesztési célokhoz kapcsolódóan elsősorban a refinanszírozott hitelprogramokat ajánlja a hitelintézet a kedvező kondíciók és a hosszú futamidő (jellemzően 5-15 év) miatt. Ezek a források európai uniós vissza nem térítendő támogatások önerejének finanszírozására is fordíthatók.

Az Új Magyarország (ÚM) KKV Hitelprogram tárgyieszköz-beruházáshoz és a kapcsolódó tartós forgóeszköz finanszírozáshoz igényelhető az ország egész területén, a Közép-magyarországi Régió kivételével. Az ÚM Vállalkozásfejlesztési Hitel a legszélesebb vállalkozói kört és a legtöbb hitelcélt lefedő konstrukció, amelyet a műszaki-, kereskedelemfejlesztési céloktól a környezetvédelmi beruházásokon át az egészségügyi vagy kulturális fejlesztésekig igénybe lehet venni. Az ÚM Agrár Fejlesztési Hitelprogram keretében agrárberuházások finanszírozhatók. A hitel az EMVA (Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap) pályázatos beruházásokhoz is kapcsolható.

■ A támogatások igénybevételéhez, a források lehívásához kapcsolódóan a bank több megoldást kínál: az önerőt kiegészítő hitelt, az elnyert támogatások és az áfa kedvező feltételű előfinanszírozását vagy a pályázatokhoz szükséges biztosítékként bankgarancia nyújtását.

Az OTP Bank vállalati finanszírozással foglalkozó munkatársai jelentős tapasztalattal rendelkeznek a kis-, közép- és nagyvállalatok hitelezésében. Az ügyfelek által meghatározott fejlesztési hitelcél ismeretében javaslatot tesznek az optimális finanszírozási struktúra kialakítására.

Az OTP Bank kiemelt célja a hazai kis- és középvállalatok finanszírozásának növelése, a cégek kiegyensúlyozott működését, fejlődését támogató optimális hitelstruktúra kialakítása.

Nincsenek megjegyzések: