Oldalak

2010. szeptember 15., szerda

Új - Teljeskörű vállalatfejlesztés...

Kivételes, új lehetőség 2010-ben: teljeskörű vállalatfejlesztés akár 40% támogatással! PDF Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 15. szerda, 01:32

Mikro-, kis-, középvállalkozások és nagyvállalkozások is pályázhatnak egy a napokban megnyíló komplex fejlesztést támogató pályázaton.  Nyerjen most akár 40% támogatást vállalkozása fejlesztéséhez ingatlanberuházásra, eszközbeszerzésre, ingatlan bérleti díjára, gyártási licenc, know-how, minőségbiztosítási rendszerek beszerzésére és akár piacra jutásra. A pályázat keretében olyan induló vállalkozások is pályázhatnak, amelyek partner vagy kapcsolt vállalkozásaik révén felelnek meg a kiválasztási feltételeknek! Figyelem: kizárólag nagyértékű beruházások támogatottak, 40% támogatással számolva legalább netto 375.000.000,- Ft beruházás szükséges.
Kisértékű, egyedi gépbeszerzésekre ez a pályázat nem alkalmas - ez egy másik konstrukció keretében támogatott.

Az igényelhető támogatás összege
- minimum 150 millió forint, és
- maximum 400 millió forint.

A megítélt támogatás 25%-a vehető igénybe előlegként.

A korábbi években is meghirdetett pályázat idei kiírásában több feltétel módosult. A konstrukció feltételrendszere összehangolásra került az Új Széchenyi Terv gazdaságfejlesztési céljaival. Ennek megfelelően az értékelő rendszer erősen preferálja a KKV körbe tartozó pályázókat, valamint a húzóágazatokban megvalósuló projekteket. Az új értékelő rendszer keretében a pályázó múltbeli adatainak értékeléséről pozitív irányba tolódik a hangsúly a projekt megvalósíthatóságának értékelésére. Értékelési szempontként jelennek meg a megvalósítandó projekt nemzetgazdasági vonatkozásai, így pontozásra kerül a projekt költségvetésén belül a minél magasabb hazai beszállítói hányad, mutató méri a pályázó cégek által Magyarországon megfizetett adó összegét, valamint új értékelési szempontnak számít a projekt megvalósítása révén vállalt nagyobb exportképesség is.

A kiírás feltételrendszere figyelembe veszi a válság utáni újrarendeződést jellemző gazdasági tendenciákat is, így a korábbinál kedvezőbben került meghatározásra a megelőző évek árbevétel-változásához kapcsolódó jogosultsági kritérium. Ezen a területen kiemelten érvényesül a húzóágazatok, így a kiemelt exportképességű, és jelentős magyar beszállítói körrel rendelkező járműgyártó ágazat preferálása.  Az állami támogatásokkal történő hatékony gazdálkodás jegyében az értékelési rendszer előnyt biztosít azon vállalkozások számára, amelyek a kötelezőnél nagyobb önerőt vállalnak a projekt megvalósításában.

A pályázatok benyújtására 2010. szeptember 17-től 2010. október 29-ig van lehetőség.

Nincsenek megjegyzések: