Oldalak

2010. augusztus 16., hétfő

Könyvajánló...

Eperjesi Imre: Borászati technológia
Ez a mű az érett szőlőtől a palackozásig tartó technológia nagyon bonyolult, sok odafigyelést és tudást követelő szakma minden mozzanatát ismerteti.

A bor minősége függ
- a jól választott szőlőfajtától és a termőhelyi viszonyoktól
- a szőlő érettségétől és betakarításának módjától
- a borkészítési technológiától (szőlőfeldolgozás, mustkezelés, erjesztés)
- a bor kezelésétől a tisztító és stabilizáló eljárásoktól, a borharmónia kialakításától
- a bor érési viszonyainak szabályozásától
- a bor tárolásának körülményeitől
E munkafolyamatok után következik a bor palackozása, s így jut el a kereskedelembe, a borkedvelő fogyasztóhoz.

Hajdú Istvánné: Bormarketing
Szakemberek számára összeállított ismereteanyag. A borászatban előforduló példákon keresztül mutatja be a bormarketing sajátosságait, miáltal alkalmat teremt a borágazat speciális kérdéseinek tárgyalására, emellett lehetőség nyílik arra is, hogy a kezdő marketingesek az elméleti összefüggéseket a konkrét példákon keresztül jobban megérthessék.

Robert Steidl: Borosgazdák könyve
A könyv Robert Steidl osztrák szerző 2001-ben megjelent művének fordítása. A Borosgazdák könyve alapos betekintést ad a szőlőfeldolgozás, borkészítés és -kezelés fogásaiba. A technológiai ismereteken kívül marketing-stratégiai, piaci kérdéseket is érint. Néhány fontos cím a tartalomból: A szüret; A szőlő feldolgozása; A must kezelése; Az alkoholos erjedés; A pince berendezése; Palackozás; Borhibák, borbetegségek; Bor- és gyümölcspárlat.

Nincsenek megjegyzések: