Oldalak

2010. augusztus 13., péntek

Gazdahitel...

Gazdahitel: szeptembertől három évre nő a maximális futamidő
2010.8.12., 13:3

Szeptembertől tovább bővülnek a Gazdahitelhez kapcsolódó lehetőségek: a maximális futamidő három évre hosszabbodik, és ingatlanfedezet mellé nem lesz szükség harmadik személy készfizető kezességére sem.

Idén az első félévben 12 százalékkal több agrárvállalkozó igényelt Gazdahitel-Gazdakártyát, az elsősorban egyéni és családi gazdálkodókat, valamint őstermelőket célzó konstrukció keretében így 2010. június 30-án 1.855 ügyfél számára immár több mint 10,5 milliárd forintnyi, kedvező kamatozású hitelállomány állt rendelkezésre - olvasható a közleményben.

A termék futamideje jelenleg 91 naptól 2 évig terjed, ez eddig is lehetővé tette, hogy az eseti likviditási gondok enyhítése mellett akár tartósabb forgóeszköz-szükségletek kielégítésére és beruházások finanszírozására is igénybe vehető legyen. Ez a lehetőség bővül szeptembertől azzal, hogy a TakarékBank és a forgalmazásban résztvevő integrált hitelintézetek az új igénylésű ügyleteknél a maximális futamidőt további egy évvel, 3 évre növelik.

A gazdasági válság mellett sok agrárvállalkozót sújtottak a nyár eleji heves árvizek, ezért az év végéig újabb felfutást várunk mind a hiteligényekben, mind a jelenlegi szerződések megújításában - olvasható Egerszegi Ádám, a TakarékBank Takarékszövetkezeti Üzletága igazgatójának előrejelzése. Hozzáfűzi: a Gazdahitel ideális - és gyakran az egyedüli - lehetősége az eredményesen gazdálkodó, ám rendkívüli események hatására átmeneti pénzügyi problémával küzdő gazdálkodók számára ahhoz, hogy biztosítani tudják vállalkozásuk folyamatos működését.

Az egy és 15 millió forint között nyújtható hitel csak mezőgazdasági termék előállítását finanszírozhatja, de az összeg akár forgóeszközök, akár beruházások finanszírozására is felhasználható. Tavaly 1.266 új ügylet valósult meg, az átlagos hitelkeret pedig meghaladta az 5,6 millió forintot.
Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések: