Oldalak

2010. augusztus 12., csütörtök

Intelligens állatok...

Kutya: Nagyon könnyen idomítható, barátságos az emberekkel szemben, megérti a parancsokat, és engedelmeskedik. Érzékeny és féltékeny állat, soha nem felejti el, ha valaki bántotta. Megjegyzi és felismeri más állatok/emberek arcát, a rádiót, a televíziót, stb. Kertes házban lakó gazdik előnyben!

Papagáj: A papagájok képesek utánozni az emberi szavakat, melyeknek megértik a jelentésüket is, rengeteg szót megjegyeznek és még mondatokat is képesek összerakni. Jól nevelt állatok; vannak bizonyos eszközök, amelyeket tudnak használni a csőrükkel (festenek). Emellett elszámolnak hatig, számos tárgyat felismernek, és néhány egyszerűbb kérdésre még válaszolnak is.

Varjú: A varjú a legokosabb madár. El tud számolni háromig, nagyon kreatív és betanítás nélkül használ tárgyakat (faággal szedi össze az ételt). A legérdekesebb az, amikor diókat helyez az út közepére, megvárja, hogy egy autó vagy gyalogos feltörje azt, és aztán megeszi.

Elefánt: Felismeri magát a tükörben, rendkívül emberbarát és az egyetlen olyan állat, amelynek halál rítusa van. Ormányát sok mindenre tudja használni: fürdéshez, iváshoz, táplálékgyűjtéshez és eszközök használatához (festés). Képes hangokat és szavakat utánozni; ha megfelelően betanítják, meg is érti azok jelentését. Ha panellakásban lakunk, akkor inkább egy másfajta házikedvencet szerezzünk be magunknak.

Majom: Utánozza az emberi viselkedést anélkül, hogy valaki megtanítaná rá. A majmok egoisták, hiúak és gőgösek, akárcsak az emberek. Általában szoros kapcsolatokat alakítanak ki egymással, és megvédik társaikat, ha szükséges. Megtaníthatunk nekik bizonyos emberi szokásokat, például, hogy üvegből igyanak vagy biciklizzenek.

Bálna: Nincs rá magyarázat, hogy hogyan csinálja, de képes a víz alatt megtalálni a rokonait több száz mérföldnyi távolságban is. A bálnák saját nyelven kommunikálnak, és egy csoporton belül szoros kapcsolatokat alakítanak ki. Hangjukkal képesek énekelni és hosszabb dallamokat összeállítani.

Delfin: A delfin a legintelligensebb vízi állat. Felismeri magát a tükörben, könnyen idomítható, fogaival eszközöket is tud használni (festés). Az összes állat közül a delfineknek van a legösszetettebb kommunikációs rendszerük (fütyülés).

Emberszabásúak: Génállományuk 98%-ban megegyezik az emberekével. A legokosabb emberszabású a csimpánz. Felismeri magát a tükörben, képes magától eszközöket készíteni (kővel vágják fel az ételt) és használni (festés). Emellett könnyen idomítható, saját nyelvvel rendelkezik és az emberekhez hasonlóan tud számolni, nevetni, csikolni, ölelni és csókolni.

Ne feledjük, hogy az emberek is tökéletes emberszabásúak!
f:édenkert.hu

Nincsenek megjegyzések: