Oldalak

2010. április 23., péntek

Mobilitási igazolvány

Az Europass mobilitási igazolvány az európai országok valamelyikében folytatott szakmai gyakorlatok, tanulmányok vagy önkéntes munka során megszerzett készségek és kompetenciák igazolására szolgáló, egységes formátumú dokumentum.

Tartalma
Szakmai gyakorlat esetében lehetőség nyílik az elvégzett munkafeladatokat, az ellátott tevékenységeket és az ezeken keresztül elsajátított többlet tudást, készségeket és kompetenciákat részletezni az igazolványban. Amennyiben tanulmányi célú volt a kiutazás, akkor az elvégzett kurzusok és azok eredménye dokumentálható.
Kibocsátása

* A Leonardo da Vinci mobilitási program esetében a magyar küldő intézmény, míg a Socrates Erasmus program esetében a hallgató kezdeményezheti az igazolvány kitöltését, az erre szolgáló adatbázisban.
* Más uniós (Comenius, Grundtvig, Ifjúság 2000-2006) és nem uniós, de intézmény által szervezett szakmai gyakorlat vagy tanulmány esetében kérjük, forduljon az igazolvány kiadását koordináló Tempus Közalapítványhoz a lent olvasható elérhetőségek egyikén.
* Az igazolvány önkéntesen és ingyenesen, a kiutazó életkorától (legyen diák vagy felnőtt) függetlenül igényelhető.

Az Europass mobilitási igazolvány magyarországi kiadását a Tempus Közalapítvány koordinálja.

A Tempus Közalapítvány elérhetősége:
1093 Budapest, Lónyay u. 31.
1438 Budapest, Pf. 508.
Tel.: (06)1 237 1300 (Nagy Zsófia)
Fax: (06)1 239 1329
E-mail: europass@tpf.hu
Internet: http://www.tka.hu/

Nincsenek megjegyzések: