Oldalak

2010. április 16., péntek

Ufo hit

A földönkívüliek köztünk élnek?
Földönkívüliek márpedig léteznek, s embernek álcázva élnek közöttünk. Legalábbis a világ GDP-jének 75 százalékát képviselő 22 ország felnőtt lakosságának egyötöde így gondolja − derült ki az Ipsos Global @dvisor kutatásábaól, melyet a Reuters News megbízásából készített.
A 23 ezer felnőtt −országonként ezernél több – lakos megkérdezésével készült felmérés szerint a válaszadók 20%-a hiszi, hogy idegen lények látogattak el bolygónkra, s magukat embernek álcázva élnek közöttünk.
A legtöbb UFO-hívő Indiában (45%) és Kínában (42%) él, a legkétkedőbbnek pedig a belgák (8%), a svédek (8%) és a hollandok (8%) bizonyultak.
A férfiak a nőknél nagyobb arányban, 22 százalékban hisznek a Földön lakó földönkívüliek létezésében, míg nőknek „csupán” 17 százaléka tartja ezt elképzelhetőnek. A 35 éven alattiak 25%-a, a 35 és 54 év közöttiek 16, az 55 év felettiek 11%-a fogadja el ezt a teóriát.
A magasabb iskolai végzettségűek körében – kicsivel bár, de – többen hiszenk a köztünk élő földönkívüliekben (22%), mint az alacsonyabban vagy közepesen iskolázottak, akik körében 19%-os az UFO-hívők aránya. A jövedelmi viszonyok (alacsony: 22%, magas: 20%, közepes: 19%) és a családi állapot (házas: 19%, más státuszú: 21%) tekintetében nem mutatkozott jelentős eltérés. (F:Szabad Föld; Romvári O.)

Nincsenek megjegyzések: