Oldalak

2010. szeptember 13., hétfő

Könyvszemle...

Dr. Nagy Jenő: Ökológiai gazdálkodás
Ökológiai gazdálkodásban a szintetikus műtrágya és szintetikus növényvédőszer nélküli, a természetes biológiai cikluson, szervestrágyázáson, biológia növényvédelmen alapuló gazdálkodási formát értjük. Kiterjed szántóföldi növénytermesztésre, gyepgazdálkodásra, az állattenyésztésre, a zöldség- és gyümölcstermesztésre, vagyis az egész mezőgazdasági termelésre a búzatermesztéstől a bioméz előállításáig.

Andrésiné Dr. Ambrus Ildikó - Andrési Pál: Az erdészmester könyve
Az erdőművelés és az erdőhasználat szakmai ismereteit tártja elénk a könyv írója, felsorolva azokat a tudnivalókat, ami az erdészmester-vizsga elvégzéséhez szükségesek. A kötet fő témakörei: erdeink általános bemutatása; a legfontosabb fa- és cserjefajok: az erdő és környezete; erdőművelési ismeretek; erdőhasználati ismeretek; a legfontosabb erő- és munkagéptani ismeretek.

Dr. Szinák János - Farkasháziné folkmann Zsuzsa - Bíró Ferencné: A kutyakozmetikus mester könyve
Magyarországon a kutyakozmetikus szakma évről évre népszerűbb, egyre több általános iskolát végzett és érettségizett fiatal választja élete céljaként. Az iskolai oktatási formák mellett mind többen vállalkoznak arra, hogy esti képzés keretében sajátítsák el ezt a szakmát azért, hogy megfelelő színvonalú elméleti és gyakorlati tudás birtokában végezzék szép feladatukat.

Kristó László: A vadász- vadtenyésztő mester kézikönyve
A magyar vadgazdálkodás több évszázados múltra tekint vissza, amelyet szerencsés természeti adottságainkon kívül történelmi múltunknak, társadalmi adottságainknak és nem utolsósorban a vadászati képzés és kultúra nyugati befolyásának köszönhetünk. Vadászkultúránk és vadgazdálkodásunk színvonalának megőrzéséhez, sőt emeléséhez feltétlenül szükséges azonban a megfelelő – mester - képzettségű szakemberek működése. Vadász-vadtenyésztő mesterképesítést a vadtenyésztő képzettséggel rendelkező, és már több éve a gyakorlatban dolgozó hivatásos vadászok is szerezhetnek.

Nincsenek megjegyzések: