Oldalak

2010. szeptember 15., szerda

Integrált lekérdező és elemzőeszköz...

Üzleti adatelemzés à la Oracle

Integráltan kínálja az üzleti felhasználók, a kontrolling és az informatikusok számára az integrált lekérdező és elemzőeszközöket, sőt még térképi adatokat is képes megjeleníteni az Oracle Business Intelligence 11g.

Az Oracle nemrégiben jelentette be üzleti intelligencia programcsomagjának új verzióját, az Oracle Business Intelligence 11g-t. Az új változat egyik legfontosabb jellemzője, hogy integráltan kínálja az üzleti felhasználók, a kontrolling és az informatikusok számára az integrált lekérdező és elemzőeszközöket. A másik jelentős előrelépés az integráció a folyamatvezérléssel, vagyis hogy a bi-megoldással megszerzett információk alapján rögtön cselekvéseket lehet indítani. Ez azoknak felhasználóknak lényeges, akik már bevezettek vagy terveznek folyamatvezérlést a cégükön belül.

Radnai Szabolcs (Forrás: itbusiness)

Emellett fontos újdonság a térképi adatok megjelenítése, amely a kiterjedt földrajzi területen tevékenykedő szervezetek számára különösen fontos funkció, akik szeretnék adataikat térképen elhelyezve látni – mondta Radnai Szabolcs, az Oracle közép-európai bi-üzletfejlesztési igazgatója.

Az új BI 11g számos területen hoz újdonságot. Szemléletes, új grafikonok és adatkiválasztási eszközök jelentek meg a felületen, továbbá az integrált keresési funkcióval egyszerre kereshetjük meg az összes üzleti fogalmat, irányítópultot, elemzést, jelentést egy adott tárgyban.

A csomag fontos része az Oracle Business Intelligence Enterprise Edition 11g üzletiintelligencia-platform, amely olyan funkciókat kínál, mint például az interaktív műszerfalak, az eseti lekérdezések, az értesítések és riasztások, a vállalati és pénzügyi kimutatás-készítés, a mutatószámok és stratégiák kezelése, az üzleti folyamatok meghívása, a keresés és a csoportmunka, a mobil és offline adatelemzés, az integrált rendszerfelügyeletet.(f: Mártonffy A.)

Nincsenek megjegyzések: